Tsemppiä liikunnan lisäykseen

Keskiviikko 27.8.2014 klo 13:04 - Anne Mahkonen


Viittaan tässä Arin luvalla suorana lainauksena esittelyn:

"Mitä tapahtuu, kun 61-vuotias uniapneaa, verenpainetautia ja diabetesta sairastava ylipainoinen, kroonisista kivuista kärsivä sohvaperuna ostaa polkupyörän? Mikä on se tunne, kun muutaman kilometrin pyöräilyn jälkeen kroppaan ei koskekaan ja olo on yllättävän pirteä. Mihin tämä kaikki voikaan johtaa, jos kaksista päivittäisistä puolentoistatunnin päiväunista toisen voisi vaihtaa reilun tunnin pyörälenkkiin?

Jo ensivakutelmat oli hyvät. Tästähän voisi tulla tapa! Siihen sitten vielä jotain motivointia. Yllättäen yllytyshullulle ei tarvitse kuin pieni vihjaisu: nyt vuoden treeni päälle ja ensi vuonna mukaan Hullun Polkasuun. 

Ja niin syysviljan kypsyessä kypsyi myös ajatus. Vuonna 2015 heinäkuun 9. – 12. päivä tavoitteena ei ole sen enempää eikä vähempää kuin ajaa mukana Hullun Polkasu -tapahtumassa Ylläkseltä Altaan ja Jäämereen uimaan.

Seuraa tällä sivulla miten käy yllytyshullulle Hullun Polkasuun valmistautuessa ja itse tapahtumassa! Tilanteita ja tapahtumia päivitetään vähintään viikoittain.

Alkutilanne: Paino 130 kg, Verenpaineen alapaine 75-80, yläpaine 130-150. Veren sokeritaso ennen aterioita, keskiarvo 5,7 ja pitkäaikainen veren sokeritaso (HbA1c eli sokerihemoglobiini) 6,8%. Lisätietoa sokeriarvoista ja tasoistahttp://www.diabetes.fi/diabetestietoa/tyyppi_1/verensokeri/hba1c

Lisäksi on tehty v. 2004 kaksi pallolaajennusta oikeaan sepelvaltimoon"

Jari laittoi vielä viestiä mukaan, jossa hän selvensi projektin tarkoitusta. Tarkoitus onkin juuri se, että se innostaisi myös muita. Se toinen on se, että sitoutan itseni siihen juttuun niin, etten voi olla liikkumatta ja osallistumatta vuoden päästä tuohon koitokseen. Näyttää siltä, että sitouttaminen onnistuu aika hyvin. Nyt kun vielä tulis muutamalta jutusta innostuneelta tietoo, että on saanut kimmokkeen, ei ois riemulla rajaa ;).

Suosittelen seuraamista. Ei tiedä, vaikka sieltä jäisi jotain mieleen omankin pään menoksi. 

Avainsanat: liikunta Facebook


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini