Kesän antimet

Maanantai 11.8.2014 klo 9:51 - Anne Mahkonen

Diabetesliiton uusi keittokirja ohjaa syömään satokauden mukaan (http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/ajankohtaista/diabetesliiton_uusi_keittokirja_ohjaa_syomaan_satokauden_mukaan.6683.news )
Kirjan tärkein sanoma on: valitse raaka-aineet vuodenajan mukaan. Useimmat suomalaisetkin kasvikset ovat parhamimmillaan silloin, kun hinta on halvin. Valitsemalla kesällä tuoreita kasviksia ruokapöytään tekee aina järkevän vavlinnan. syksyllä kannattaa siirtyä juureksiin ja metsän antimiin. Talvella voi hyvällä omallatunnolla hankkia pakastealtaasta kasviksia. Niiden ravintoarvot ovat muuten näin  paremmat, kun ne on säilötty tuoreeltaan. Tämän uuden keittokirjan ohjeiden avulla voit valmistaa ruokaa, joka auttaa sinua voimaan hyvin kaikkina vuodenaikoina.
Kesällä on jotenkin helpompi syödä terveellisesti, kun lähikauppojenkin tiskeiltä löytää enemmän kotimaisia vihanneksia ja juureksia. Ruokakakaan ei niin maistu, kun olemme saaneet nauttia etelän helteistä. Lämmintä ruokaa ei edes tee paljoa mieli.Toisaalta taas herkuttelu on myös helpompaa, kun lämmin ruoka ei maistu. Vaara vaihtaa lounas tai päivällinen pikkusyötäviin on todella iso. Niistä voi kyllä tulla energiaa paljon enemmän kuin tavallisesta ateriasta. Tuntuu myös siltä, että kesällä on vähän niinkuin virallinen lupa herkutella.
Toivottavasti olette kaikki virkistyneet kesällä ja saaneet uutta intoa jaksaa syksy. Kesäkuu oli kylmin 50 vuoteen. Heinäkuu taisi olla lämpimin. Onkohan elokuu sateisin vai mitä? Mutta ei murehdita tulevia vaan nautitaan näistä aurinkoisista kelistä niin pitkään kuin niitä on! Antoisaa syksyn alkua teille kaikille!
Anne

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, rukavalio, Diabetes, kirja